ACO Roostergoten
               


 
Product
 

Project
Het project Spoorzone in Delft omvat het stadskantoor, de stationshal, een ondergronds treinstation, een spoortunnel van 2,3 kilometer, parkeergarage langs de spoortunnel en een nieuwe inrichting van de openbare ruimte.
Het plan komt voort uit de visie van Joan Busquets (internationaal gerenommeerd Spaans architect en stedenbouwkundige). Uitgangspunt van het ontwerp is een hoogwaardige, veilige en open ruimte waarin het prettig wonen, werken en recre�ren is. Het station wordt het centrale punt in het hart van de stad. Veiligheid is bij de inrichting van de openbare ruimte een belangrijk aspect. Daarom worden de verschillende verkeersstromen gescheiden. Boven de tunnel, komt een langwerpig stadspark van ongeveer 40 meter breed en 600 meter lang. Er komt voldoende grond op de tunnel, zodat er ook grotere bomen kunnen groeien. In het plan is veel water opgenomen. Gedeeltelijk om historische redenen, bijvoorbeeld het terugbrengen van de singel. Maar Delft heeft ook ruimte nodig voor waterberging, om meer regen te kunnen opvangen.

Voor de stationshal bevindt zich het stationsplein met een busstation. Hieronder ligt een fietsenstalling voorzien van 5.000 plaatsen. De fietsenstalling staat in directe verbinding met de stationshal en het perron. De inbouwdiepte voor afwateringsgoten in het stationsplein is beperkt. Daarom is gekozen voor de HV300G, een ondiepe goot van 30 cm breed, voorzien van gietijzeren sleufrooster. Langs de bus-perrons is gebruik gemaakt van de ACO Busstop KerbDrain, een stoeprand met ge�ntegreerde afwateringsvoorziening. De goten wateren af op een leidingsysteem in het tunneldak.

      Product : HV300G / Busstop KerbDrain
      Materiaal/frame : Gietijzer
      Plaats : Delft
      Projectnaam : Spoorzone
      Opdrachtgever : Prorail, Gemeente Delft
      Ontwerp : Benthem Crouwel Architects
      Uitvoerder : Combinatie Crommelijn v.o.f.
     
   
     

Toepassingsgebieden
Winkelstraten;
pleinen;
laad- en losterreinen;
parkeerplaatsen;
industrie.
     download de images