ACO Sleufgoten
               


 
Product
 

Project
Met een groot meerdaags feest is eind september 2012 het Wilhelminaplein in het centrum van Leeuwarden officieel geopend. Het plein moet hét nieuwe stadshart van de Friese hoofdstad worden, met onder meer winkels, terrassen en volop activiteiten.

Op de bestaande pleinruimte, ook wel bekend als ‘Nieuw Zaailand’, is het nieuwe Fries Museum gebouwd, dat in 2013 de deuren heeft geopend. Tevens is een nieuwe pleinwand met winkels en appartementen gerealiseerd. Door deze ingrepen is de pleinruimte intiemer geworden. Het Wilhelminaplein wordt bovendien onderdeel van het voetgangersgebied in de stad. Het nieuwe stadshart wordt wekelijks gebruikt voor de markt en is verder geschikt voor grootschalige evenementen als concerten en de kermis. De uitdaging voor de inrichting was om op flexibele wijze deze uiteenlopende programma’s te kunnen accommoderen en tegelijkertijd verblijfskwaliteit te realiseren op de momenten dat het plein geen georganiseerd gebruikt kent.

Midden op het plein is een chique tapijt gelegd van drie soorten natuurstenen klinkers in een gevarieerde bestratingsrichting. In het tapijt zijn ledlampen, afwateringslijnen en kleine fonteinen verwerkt die bijdragen aan de levendigheid overdag en ‘s nachts. Tevens is het Wilhelminaplein voorzien van meerstammige esdoorns, die worden beschermd door grote boombanken van 2 bij 5 meter. Deze boombanken dienen tegelijkertijd als zitplek.

      Product : Smartline RVS
      Materiaal/frame : RVS
      Plaats : Leeuwarden
      Projectnaam : Wilhelminaplein
      Opdrachtgever : Gemeente Leeuwarden
      Ontwerp : Hosper Landschapsarchitektuur en Stedenbouw
      Uitvoerder : DVJ Infra en Milieu BV
     
   
     

Toepassingsgebieden
Winkelstraten;
pleinen/parken;
langs gevels;
voor entrees.
     download de images