ACO Sleufgoten
               


 
Product
 

Project
Het Wilhelminaplein in Leeuwarden, ook wel bekend als het Zaailand, heeft een ingrijpende verandering ondergaan. Het enorme plein is aanzienlijk verkleind door de toevoeging van het nieuwe Fries Museum aan de oostzijde van het plein en nieuwe woningen en winkels aan de noordzijde. Het groot uitkragend dakvlak boven het museum wordt door ranke kolommen gedragen. Deze koppelt verschillende bouwvolumes aaneen en maakt een welkom gebaar naar de stad.

Hubert-Jan Henket van het bureau Bierman Henket heeft in samenwerking met Bonnema Architecten uit Hardegarijp het nieuwe Fries Museum ontworpen. Bij Henket staat de gebruiker centraal. Hij omschrijft het gebouw als typisch Fries: “Met beide benen op de grond, geen opsmuk en eigenzinnig”. Zijn motto bij het ontwerp was: “Licht, luchtig en toch beschermend”.

Langs het winkelgebied en rondom het Fries Museum is voor de afwatering ACO verwerkt. De Smartline sleufgoten dragen bij aan de bijzondere uitstraling van het museum met haar kleurschakeringen en stijlvol lijnenspel.

      Product : Smartline RVS
      Materiaal/frame : RVS
      Plaats : Leeuwarden
      Projectnaam : Fries Museum
      Opdrachtgever : Gemeente Leeuwarden
      Ontwerp : Hosper Landschapsarchitektuur en Stedenbouw
      Uitvoerder : DVJ Infra en Milieu BV
     
   
     

Toepassingsgebieden
Winkelstraten;
pleinen/parken;
langs gevels;
voor entrees.
     download de images